Mycket på gång runt julen.

publicerat i Livet som au pair i USA;
Mitt nyårslöfte ska definitivt vara att prioritera bloggen mycket mera! 

Hoppas att jag kan hålla det! 
 
Dagarna flyger iväg, mycket som händer kan jag lova. Jag menar, det är ju jul! Det känns inte riktigt som jul dock, vart är min familj och min släkt liksom?! Jag är supertaggad för en amerikansk jul men känns som om något stort saknas. Hoppas ni känner likadant där hemma, utan mej. 
Vi har varit hos farmorn sedan igår, kom hem idag. Firat jul, ska fråga om lite bilder så jag kan lägga upp här senare. Vi hade pizza ikväll och jag lekte med barnen och deras nya saker. Jag gick också ut och mötte en kompis. 
 
Jag berättar mer, förhoppningsvis, för jag börjar bli trött och Janina vill även träffa mej. Haha. konstig tjej det där.. :). 
 
God jul, fina ni! <3 

Det är grymhet mot de oskyldiga att inte straffa de skyldiga. - Robinson Jeffers.

publicerat i Och dessa funderingar.;
"Do you think God lives in heaven because he too lives in fear of what he created?" 
 

Ett citat från Spy Kids 2. Det är så sant, jag minns första gången jag hörde citatet från filmen. Eller kanske inte första, jag var nio år och tror inte jag reflekterade så mycket över det citatet. Några år senare när jag såg filmen igen, så tänkte jag mer på meningen, som den tokiga uppfinnaren säger. För er som inte sett filmen, är det en uppfinnaren som pga ett misstag råkat skapa stora, blanddjur och nu gömmer sig för han är rädd för djuren. Han refererar till Gud, ifall Gud väljer att stanna i himlen pga rädslan för vad han skapat. 
 
Detta må vara något av det klokaste och djupaste jag hört. Dagligen läser jag om hemskheter, hur andra männiksor beter sig mot varandra. Folk misshandlar varandra, mördar och beter sig illa. Barn och ungdomar blir mobbade varje gång, människor blir utvisade efter att ha varit i Sverige i flera år, vuxna människor som i hemlighet styr ett helt nätverk över internet med djurporr. Det finns så sjuka människor i världen. 
 
Jesus säger: "Den som är fri från synd skall kasta första stenen". Det är mänskligt att fela, det är okej att göra misstag och börja om igen från start. Vi väljer alla fel väg ibland, vi behöver ha lite utrymme för att göra misstag så vi sedan kan lära oss från våra misstag. Man säger att alla förtjänar en andra chans. 
 
Men det finns även människor som gör oförlåtliga misstag. T.ex. Anders Breivik. Han har dödat en massa människor och är sagt sig vara stolt över det. Det finns en gräns, folk som mördar och har sex med djur, för att bara nämna några hemska saker, förtjänar de att förlåtas? Kan man någonsin glömma bort att någon gjort något så hemskt? Kan en person som gått in på en skola och skjutit en massa barn, någonsin ändra sig?! 
 
Stannar Gud där uppe för rädslan är för stor? Eller är det Gud och Jesus som kommer rädda oss en vacker dag? 
 
Bild tagen av mej. 

Bloggandet går upp och ner.

publicerat i Livet som au pair i USA;
God kväll! 
 
Jag undrar om jag någonsin lyckas hålla på med bloggen så mycket som jag vill?! Jag bestämmer mej alltid för att börja skriva mycket mer, alla grejer som jag vill göra med bloggen osv. Jag håller det några dagar och sedan försvinner bloggen ur mina tankar. Istället är jag ute och lever livet. Jag träffar mina vänner här hela tiden och gör saker. Eftersom jag jobbar mycket blir den lediga tiden "kompis-tid", och för tillfället känner jag att jag skulle kunna somna nu. Jag skulle lätt kunna lägga mej ner och sova. Men, har julklappar jag borde så in, och behöver lite energi. Jag har pepparkakor på rummet, men jag är alldeles för mätt för att äta. Ibland skulle jag allt behöva tips på att bli pigg, få lite energi. 
 
Idag skypade jag med Jennifer, Isa och Alicia. Så mysigt att prata ikapp om allt! Eller nästan allt. Jag och Isa pratade om allt möjligt, planer inför nästa år, när vi ska träffas osv. Kommer bli många resor till Tyskland i min framtid. Jag gillart! :). Jennifer och Alicia får jag snart träffa igen, jag är så glad!! Jag är så taggad!! 
 
Jag har ännu inte riktigt bestämt om jag ska förlänga eller inte. Jag behöver inte bestämma förrän i januari. Jag väger för och nackdelar, och för tillfället lutar det åt att jag åker hem, jag börjar på mitt nästa äventyr! Jag trivs alltför bra här och det finns så många anledningar till att jag vill stanna. Men jag börjar kanske också bli redo att börja nästa kapitel, fortsätta med mitt liv. 
 
Ett utav grannbarnen här, en tjej på tio år, leker hos oss hela tiden typ. Hon har addat mej på Skype, hon skriver till mej varje dag och hon försöker lära sig svenska från youtube och mej. Hon är urgullig, stormgillar mej och helt skön att leka med! Hon sa en gång: Malin, is it coming a new au pair after you? Yes! But you know that no one can ever replace you, right? Alltså, hur söt får man bli!! 
 
Jag & min fina kusin Sigge! När jag kommer hem ska jag pussa sönder dej!!!