På tåget.

publicerat i Livet som au pair i USA;
Sitter trött på tåget. Har sovit cirka en och en halv timma inatt. Ska försöka somna nu så jag får några fler timmar. Kan ännu inte fatta att jag ska träffa min bästa vän om bara några timmar liksom.. Känns helt otroligt. Allting går så fort och jag hänger inte med. Allt är en enda röra. Men en rolig och härlig röra. 
 
Ville bara uppdatera lite snabbt, nu ska jag sova.  

The night is young and the music's high.

publicerat i Livet som au pair i USA;
Hej på er! 
 
Jag är inte världens bästa bloggare för tillfället, ska strax ut och äta med min au pair grupp. Mysigt! Inatt åker jag mot tåget som tar mej till NY!! So excited! Ska bli så skönt att äntligen träffa min banan igen! 
Idag har jag varit iväg med min familjs kusiner. De frågade om jag ville hänga med och äta glass. Jag är så glad och lyckligt lottad som fått den här familjen! Att de bryr sig om mej när jag är själv här och vill hitta på något! Sedan stannade jag kvar hos dem en stund, jag och Brianne (barnens sysslinga egentligen) har bara träffats två gånger tidigare och det ganska snabbt. Men vi upptäckte idag hur mycket gemensamt vi har och hur lika vi är. Vi stod bara och snackade i över två timmar. Det är så skönt att jag på sistone har hittat så många nya vänner som jag trivs så bra med. Som det klickar med direkt! Jag älskar det! Så, nu har vi gjort upp en massa roligare planer för hösten, så spännande! 
Imorgon när jag kommer till NY, kommer jag vara där själv i måååånga timmar innan jag ska möta upp Jennifer. What to do?! Jag ska hitta Svenska kyrkan och komma in den, de har öppet nästan hela dagen, så tänker gå dit och vara med på några andakter och förhoppningsvis hitta fler troende svenskar. Har iofs också kollat upp gudtjänster i Svenska kyrkan i DC och det är en gång i månaden. Så, funderar på att börja åka dit faktiskt. Trots att jag följer med min familj till kyrkan, saknar jag min egen och en som delar min tro mer! 
 
Nu måste jag packa, och om inte allt för lång tid ska jag bege mej mot Prince Frederick. Ska försöka va ute i god tid, men ni känner mej. Sista minuten tjej. 
 
 

En främling är bara en person vi ännu inte lärt känna.

publicerat i Och dessa funderingar.;
Kom och tänka idag på när jag liten. Inte liten som ett barn, men för ca 6 år sedan. 
Jag och en kompis var så himla häftiga. Jag är så stolt över oss nu! 
Vi var så coola på den tiden, vi gjorde alltid det vi ville och var superöverdrivit glada hela tiden. Vi spred en hel del värme och glädje omkring oss. På skolan fanns även sådana där "coola" typer, som alltid försöker så mycket för att bli populära. Men jag och min kompis var bara oss själva och folk tyckte vi var coola för det. För vi vågade vara oss själva, bjuda på oss själva. Alla tyckte det var så roligt att prata med oss, umgås med oss och vi var inte rädda för någonting. Undrade vi något så frågade vi det bara. Vi pratade med främmande människor om ingenting. Vi var oss. Min vän skrev även till mig: " Vi är vi, lev med det eller blunda förfan". Jag kommer så väl ihåg det. 
De vi var då, är min förebild idag. Vi gled sakta ifrån varandra. Men den personen jag var då, som vågade allting, den är jag ännu. Jag kanske har tvekat om det, men jag är hon. Jag är hon som vågar allt, som gör vad hon vill och ingen annan. 
 
Idag fick jag höra: "Måste bara säga att du är så häftig som började prata med oss sådär, det hade jag aldrig gjort..". utav min kompis. Jag mötte henne och en till tjej på H&M för några veckor sedan. Jag och min kompis trodde direkt att de var au pairer, och sedan gick jag bara fram till dem och frågade. Visst var dem det, och tack vare det har jag nu spenderat dagen med en utav dessa tjejer. En underbar och sjukt trevlig tjej! Hade jag inte frågat den dagen, hade jag inte vågat, då hade jag aldrig lärt känna henne. 
 
Jag är en sådan person, pratar gärna med främlingar, för hur kort än samtalet må vara, kommer jag bära med mig någonting ifrån personen. Någonting jag kanske tänker på om flera år, eller ett nytt tankesätt.